fascia

FasciaVibes är en unik svensk uppfinning

Djupvågsmassage

Djupvågsmassage med FasciaVibes är en unik svensk uppfinning som behandlar kroppens muskler, nervsystem och fascia på ett effektivt och skonsamt sätt. Fascia är en bindväv som klibbar ihop och påverkar rörligheten i kroppen, och forskning visar att det finns sex gånger fler nervceller i fascian än i muskler. Därför kan låsningar i fascian leda till smärta i exempelvis ländryggen och en ”sjuk” fascia kan snabbt bli en ond cirkel som påverkar flödet av vätska och immunförsvar, vilket gör vila och återhämtning svårare.

FasciaVibes-maskinen använder 400-1200 harmoniska pulseringar per minut för att skapa rörelse i vävnaden. Djupvågorna går mjukt genom kroppens lager och sprids igenom stora områden, både brett och djupt. När maskinen hålls mot kroppen sprids vibrationerna/vågrörelserna genom mjukdelarna via både skelettet och de bindvävskedjor som väver ihop och håller samman kroppen.

Djupvågsmassagen är skonsam och behaglig, och ger djupt avslappnande inverkan som låter behandlingen gå in i kroppen utan att nervsystemet håller emot.

Djupvågsmassagen kan hjälpa dig med smärtrelaterade problem såsom ont i nacke, axlar, rygg, höfter, knän och fötter, samt inskränkta rörelser och svårigheter att lyfta armen. Det kan också behandla frozen shoulder, dålig cirkulation, Hallux valgus och Plantar fascit (hälsporre). Dessutom kan behandlingen hjälpa till att komma igång med lymfsystemet, vilket kan förbättra din sömn och återhämtning.

Djupvågsmassagen är en form av bindvävsmassage som kan behandla både fascia och lymfsystemet, och kan hjälpa till att lindra spänningar och öka rörligheten.

Behandlingen görs både maskinellt och manuellt med mjuka skonsamma tekniker. En fördel är att kläderna kan behållas på under hela behandlingen.

FasciaVibes