friskvård

Ökad produktivitet och bättre trivsel

Företagsbesök

Stel nacke, spänningshuvudvärk, ländryggsproblematik? Stress och fel andning? Dessa är några av de vanligaste orsakerna till ett besök hos en fasciaterapeut. Jag gissar att det finns några på ert företag som har samma problematik?

Fasciabehandlingar kan vara en viktig del av er organisations friskvård, med fördelar som minskad sjukfrånvaro, ökad produktivitet och bättre trivsel på jobbet. Genom att investera i era medarbetares hälsa och välbefinnande kan ni hjälpa dem att prestera bättre på jobbet och förbättra företagets resultat.

Jag kommer gärna till er med min massagebänk under armen och FasciaVibes i handen. Allt jag behöver är ett rum.

Medarbetares välmående och hälsa

Fascia är ett viktigt och ofta förbisett system i kroppen som spelar en stor roll i vår rörlighet, styrka och smärtlindring. Genom att investera i fasciabehandlingar för era medarbetare kan ni främja deras hälsa och välbefinnande på många sätt.

Främjar avslappning och minskar stressnivåerna

Fasciabehandlingar kan hjälpa till att minska stelhet och smärta, särskilt i rygg och nacke, och kan hjälpa till att minska inflammation i kroppen. Genom att öka rörligheten i fascian kan era medarbetare också förbättra sin styrka och flexibilitet, vilket kan göra dem mer produktiva och effektiva på jobbet.

En annan fördel med fasciabehandlingar är att de kan hjälpa till att främja avslappning och minska stressnivåerna hos era medarbetare. Stress är en vanlig orsak till muskelspänningar och smärta, så genom att erbjuda fasciabehandlingar kan ni hjälpa dina medarbetare att slappna av och återhämta sig från stressiga dagar på jobbet.

Vad visar forskningen

Forskning visar att friskvård på arbetsplatsen kan bidra till minskad sjukfrånvaro, ökad produktivitet och bättre trivsel på jobbet. Genom att inkludera fasciabehandlingar som en del av era medarbetares hälsoprogram kan ni bidra till att förbättra deras muskuloskeletala (muskel-skelettsystemet) hälsa och förebygga skador och sjukdomar.

FasciaVibes
Hur går det till

Behandlingsmaskinen genererar cirka 400-1200 harmoniska pulseringar per minut, som sätter fascian i rörelse. Rörelsen sprider sig snabbt genom det bindvävsnätverk som omger kroppen, vilket främjar avslappning, cirkulation och vätskeflöde. Detta stöder kroppens naturliga läkningsprocess. Många upplever behandlingen som behaglig och skonsam samtidigt som den är snabb och effektiv med tydliga resultat. Hemligheten bakom detta är variationen i hastigheten på de mekaniska pulsationerna, som signalerar nervsystemet att slappna av. Genom att behandla fascian på detta sätt kan man uppnå mycket positiva resultat.

Charlotte Löfgen Fasciaterapeuten

Charlotte Löfgren – fasciaterapeuten

Jag stod inte ut längre! Smärtan jag hade i min rygg var så fruktansvärd. Jag hade varit till en naprapat, till en kiropraktor, till en massör och till en akupunktör. Många tusenlappar spenderades, men smärtan var kvar. Jag googlade och jag letade. Jag vet varför smärtan kommit. Marklyft på gymmet. Alla nämnda aktörer ovan skakade på huvudet och sa att de ofta får kunder som skadat sig vid just marklyft. Jag hade haft fel teknik. En dyrköpt läxa.

Hur som helst. Jag hittade något nytt på internet. FASCIA! Jag började läsa och blev mer och mer fascinerad. Det visade sig att det finns något som heter Fasciaklinikerna. Jag gick till en av dessa och fick mig en behandling. Redan efter en behandling kände jag hur jag kunde börja leva igen. Känslan av lätthet när jag gick därifrån var fantastisk. Jag gick dit några gånger och resultatet blev bara bättre och bättre.

Med facit i hand var det nästan bra att jag fick ont i ryggen. Hade det inte varit så, hade jag aldrig utbildat mig till Fasciaterapeut. Nu kan jag hjälpa andra som har ont.

Nu när jag behandlat så många personer och hjälpt dem med deras smärtor, känner jag att jag är på rätt plats i livet. Ingen skall behöva ha ont och stå ut. Det är lätt att vänja sig vid obehag och stelhet. Låt mig försöka hjälpa dig. Kanske kan vi tillsammans få dig till ett smärtfritt liv? Jag lovar att det är värt ett försök.

Med varma hälsningar,

Charlotte Löfgren
Fasciaterapeut